top of page
LOGO2022_Tavola disegno 1 black.png

Onze filosofie van innovatie ligt in het concept van circulaire economie - het bewust zijn van het potentieel van afvalmaterialen en de mogelijkheid om ze te transformeren tot nieuwe bestaansvormen. "Niets wordt gecreëerd en niets wordt vernietigd, maar alles wordt getransformeerd", een citaat van Lavoisier.

 

Sinds 1952 maken we objecten waarin natuurlijke hoorn de hoofdrol speelt: een kostbaar en uniek materiaal dat de natuur ons geeft aan het einde van de levenscyclus van dieren. Onvoorspelbare tinten, kronkelende rondingen en ongelooflijke sterkte zijn de kwaliteiten van dit materiaal.

 

Van een afvalobject naar een kostbare en eco-duurzame bron waar het mogelijk is om een nieuwe functionaliteit te geven door het geschenk van de natuur te respecteren. Dit is hoe we van het edele hoornmateriaal unieke en tijdloze artikelen creëren waarin design en hoog vakmanschap samenkomen. De waarde ligt in de vaardige handen van de meester-ambachtslieden die ze gevormd hebben en dit vooral met respect voor de duurzaamheidsprincipes van het milieu waarin we leven.

 

De hoorn wordt uitsluitend verzameld en geselecteerd van dieren aan het einde van hun levenscyclus, in volledige overeenstemming met de huidige wetgeving, en uitsluitend van onbeschermde soorten zoals vereist door de Overeenkomst van Washington inzake de internationale handel in bedreigde in het wild levende dier- en plantensoorten (CITES).

Hieronder vindt u alvast een kleine "greep" uit het gamma, meer combinaties van metaalafwerkingen met het hoorn zijn mogelijk.

Elk stuk vertelt een verhaal met respect voor de natuur

bottom of page